Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Celý smysl článku spočíval v tom, že autor chtěl poukázat na to, že se ve společnosti těsně před druhým kolem voleb objevila jistá nálada. A sice, že kdo volil Zemana, byl jaksi zaškatulkován mezi "hloupé, staré, trapné" - to je to, co jsem pozorovala kolem voličů pana Zemana. Tak proto číselný údaj v nadpise, o nic jiného, předpokládám, nešlo :-).

0 0
možnosti

Je to přesně tak, a díky, že jste si na rozdíl jiných zde v diskuzi dala práci s přečtením příspěvku.:-)

0 0
možnosti

Asi jste si ho špatně měřil a zapomněl se s námi podělit také o EQ

3 3
možnosti

Co jsem si jako měl měřit, paní Divoká?:-)

4 3
možnosti

nanesl jste argumenty které jsou pro vás kladnými pro volbu Zemana nelze ovšem říci že jsou všeobecně příjmány jako kladné

3 3
možnosti

Souhlasím, toto je naštěstí svobodná volba a je zřejmě vnímána poněkud osobněji coby novum, dávající alespoň iluzi bezprostřední účasti. A jak jsem odepsal panu Karimovi, oba postoupivší kandidáti jsou pro mě zajímavé osobnosti, každého z nich budu považovat za legálně zvoleného prezidenta, aniž bych - vzhledem k ústavnímu vymezení úřadu - přeceňoval v dobrém či zlém jejich budoucí možnosti ve funkci.

3 3
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

To víte že poznal, to snad cítíte sama, ne?:-) 

Ale vážněji: já se svým IQ neopájím, nadpis jsem formuloval schválně provokativně, když tedy voliči MZ mají být podle rádobytvůrců veřejného mínění hlupáci. Vím možná lépe než Vy, že samotné IQ je pouze jedna z veličin odhadujících (nikoliv určujících) možnosti člověka, k tomu patří empatie, sociální inteligence a další. A to právě u "kulturní fronty" postrádám, i když oni si z pocitu, že to mají, dělají živnost. A když jsme u toho měření - poprvé mě měřili na VŠ, když Škodovka hledala talenty, a i když jsem měl nejlepší výsledek ještě s jedním kolegou, který mimochodem později velel škodováckému IT, tak podnikové stipendium dostali kádrově vhodnější uchazeči, čehož jsem nelitoval. A pak jsem ještě absolvoval testy v prvním zaměstnání, když vědeckotechnická revoluce vkročila do socialistických podniků a v duchu Jáchyme, hoď ho do stroje byly v naší fabrice otestovány kádrové rezervy a pár techniků jako srovnávací vzorek. Kde skončily ke zděšení osobního oddělení kádrové rezervy, je vcelku jasné. Takže pro mě je to spíše úsměvné téma. Jinak nejzajímavějším poznatkem pro mě z této diskuze je fakt, že nikdo nepolemizuje o mém údaji, ale jen se k němu z různých stran vyjadřuje. A spousta lidí příliš nechápe nadsázku. Ale já mám svůj styl psaní a vyjadřování a jsem srovnaný s tím, že z něj každý nemusí být nadšený.

3 5
možnosti
Foto

Ještě jsem se Vás chtěl zeptat, jestli jste někdy slyšel termín morální kompas. Pokud ano, tak nechápu, že Vám nevadí neustálé lži Miloše Zemana. Děkuji za odpověď.

3 3
možnosti

Pane Karime já si politiku neidealizuji a nežádám od prezidentů, poslanců, ministrů apod., aby byli vzorem ctnosti. Morální kompas nepotřebuji, ani obecné morální autority (leda své vlastní rodiče, které postupem času stále více doceňuji) a nedělám si iluze. Jsem pragmatický volič a vybírám ze dvou, kteří zbyli. S názory a osobností každého z nich jsem obeznámen, ani jeden z nich mi nevadí natolik, abych volit nešel, a kdyby ve druhém kole stál proti "knížeti" někdo jiný než Miloš Zeman, kromě Přemysla Sobotky, tak bych volil Karla Schwarzenberga. Takže to nevidím nijak konfrontačně a když bude zvolen K. Schwarzenberg, bude i mým prezidentem.

Jak jste nejspíš při četbě mého příspěvku postřehl, já se příliš nezabývám samotnými kandidáty, ale průvodními okolnostmi a hlavně dlouhodobě vypozorovanou tendencí "pouzehumanitně" vzdělané inteligence považovat sama sebe za nositele veškeré vzdělanosti a práva být "hlasem lidu". Mně tohle vadí, protože humanitní vzdělání bez schopnosti realisticky vnímat svět s sebou nese levičáctví a snahu  napravovat lidi (pěkně to rozebírá třeba Paul Johnson v "Dějinách 20. století" nebo v "Intelektuálech"). A ať se to komu líbí či nelíbí, tak v politice je tohle cesta do pekla a ke koncentrákům.

A v obecné rovině opravdu nevím, proč by takový Otto Wichterle či Emil Kolben měli být menšími lidskými vzory než třeba Jan Patočka či Tomáš Masaryk. A za bláboly o tom, že zrovna volbou Karla Schwarzenberga znovunabydeme ztracené důstojnosti! (to jsme se do této chvíle jeden každý za sebe měli stydět, nezávisle na našich osobnostech, práci, činech?), tedy za tyto agresivně urážlivé řeči by se mělo kopat do zadku. Tohle tlačení na pilu je určitě jedním z důvodů, proč mnoho inteligentních a vzdělaných lidí K.S. volit nebude. Můj osobní důvod to není, já si vybral podle svého uvážení, Vy také, a každopádně jeden z těch dvou to bude:-)

3 2
možnosti
Foto

Dobrý článek, dobrý názor. Já budu také volit dle svého rozumu a názoru. A z těch výkřiků do tmy si nic nedělejte.;-D

4 4
možnosti

Díky, ona je to spíš legrace. Spousta lidí neumí číst resp. rozumět přečtenému (tuším první stupeň ZŠ) a vyjadřuje se k tomu, co si myslí, že četli, pokud vůbec.;-D

4 3
možnosti
Foto

Je "nádherné" jak u článku uvozovaného IQ 156 nesouhlasící se nezmůžou na argument a zoufale klikají na "-" v marné naději ovlivnit běh života. Už jsem to někde někomu doporučil, tak i vám, "klikačům" - napište si na papír "Volím Zemana, protože je lepší" a tak za 3 roky se k tomu vraťte a vyhodnoťte.

3 3
možnosti

Já mám inteligenční kvo... kvo... kvocient šumící trávy a proto raději nevolím nikoho. ;-D

2 3
možnosti

IQ 156? A nespletl jste si to s číslem na městskou policii? ;-D

6 4
možnosti

Nene, ale dobře si ho tím pádem pamatuji:-)

4 4
možnosti
Foto

M43i37l56a75n 42K90a98s72l

23. 1. 2013 12:18

Jasně. Budou nové akce olovo a ruská mafie si bude mnout ruce, že sem má dveře otevřené. Gratuluji k vašemu úsudku.

3 4
možnosti
Foto

M42i62l10a36n 86K10a26s97l

23. 1. 2013 12:54

koukám, jak zaslepení Zemanovci klikají ;-D ani netušej, jak lezou čertovi do chřtánu

2 3
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS