Kdo je to "MY", Jiří Mádle?

  Samotnou osobou Jiřího Mádla se zabývat nehodlám. Čím se zabývat chci, je jeho nabádání k cenzuře internetu, které je vzorovou ukázkou totalitního uvažování. U mladého, populárního a bohužel i vlivného člověka je to až děsivé.

Cituji:

"Rád bych, aby se změnil internetový prostor. Abychom měli větší kontrolu nad dezinformačními weby a mohli je prostě a jednoduše blokovat. Aby byli lidé snadno postižitelní za lži, šíření nenávisti a výhrůžky na ........... sociálních sítích. Internet se nám vymkl z kontroly a už není ochráncem demokracie, je zneužitý lidmi a zeměmi s nedobrými úmysly."

Kdo je ten MY, kdo má mít větší kontrolu, kdo chce lidi postihovat, komu se vymkl internet? Kdo je ta vševědoucí spravedlivá elita, která - na rozdíl od plebsu - rozliší informace od dezinformací? Jiří Mádl? Tomáš Halík, Jiří Pehe, George Soros?

Vzpomněl jsem si na svůj odvod v gymnaziálních časech:

Odcházeli jsme kolem stolečku, kde seděly soudružky civilní pracovnice, před sebou angažované časopisy a notýsek: "Vyberte si jeden časopis, který si předplatíte."

Naivně jsem se zeptal: "To si musíme něco vybrat?"

Soudružka mi neodpověděla, zhnuseně se otočila ke své spolusoudružce a konstatovala:

"A takhle NÁM  ti studenti uvažujou."

Místo soudružky sedí teď u stolečku Jiří Mádl. Jen se ta situace trochu změnila:

Dnes to není pracující lid v čele s dělnickou třídou a jejím předvojem, komunistickou stranou, kdo ukazuje správnou cestu kolísajícím intelektuálům.

Dnes jsou to neomylní, uvědomělí platónští "filosofové", elita z humanitních luhů a hájů, kde k prospěchu není třeba logiky, kdo ukazuje cestu pomýlenému lidu, jinak též lůze.

Takže, Jiří Mádle a další VY:

Jsem inteligentní, vzdělaný přírodovědně i humanitně, celý život se učím novým věcem, přemýšlím o nich a k tomu, abych si informace vyhledal, utřídil a logicky zpracoval, k tomu tedy  VÁS  skutečně nepotřebuji.

A určitě nejsem mezi námi - "chátrou" - jediný.

 

 

Zdroj citátu: https://www.denik.cz/film/jiri-madl-musime-dostat-pod-kontrolu-dezinformace-20180108.html

Autor: Petr Široký | pondělí 8.1.2018 17:06 | karma článku: 48,26 | přečteno: 8189x
  • Další články autora
  • Počet článků 132
  • Celková karma 27,32
  • Průměrná čtenost 1219x
HIC RHODUS, HIC SALTA.

Kybernetik, milovník blues a jižanského rocku, hledač pravdy a harmonie.